Cele mai eficiente solutii pentru call center

solutii call center

Serviciile de call center sunt necesare in foarte multe companii, in principal pentru relatia cu clientii. Este nevoie de personal dedicat, pentru ca reprezentantii de vanzari au numeroase atributii si este dificil pentru acestia sa raspunda continuu la apeluri telefonice inclusiv pentru probleme generale, comerciale sau de alta natura, dar care nu inseamna in mod direct parte de sales. Solutiile corecte se refera la departamente dedicate sau, si mai bine, externalizarea serviciilor de call center catre o companie specializata pe acest segment de servicii.

Solutiile de call center si contact center presupun de fapt fidelizarea clientilor, pastrarea clientilor prin prisma livrarii corecte a serviciilor / produselor achizitionate, inregistrarea sesizarilor (inclusiv de ordin tehnic), actualizarea unor date etc. In paralel, serviciile de call center pot include si alte solutii speciale, de exemplu telesales si telemarketing. Prin astfel de strategii se pot reactiva clienti vechi, se poate stimula volumul de vanzari catre clienti actuali si se pot castiga noi clienti pe baza unor date de contact furnizate de terti (cu acordul persoanelor contactate).

De asemenea, prin mecanisme de marketing offline sau online, unii potentiali clienti isi pot exprima dorinta de a fi contactati pentru a beneficia de anumite oferte speciale exclusiv contractate prin acest canal (spre exemplu, un pachet de servicii mai convenabil decat cel existent in oferta standard, disponibila tuturor).

„Iti oferim posibilitatea de a oferi in permanenta informatii despre produsele si serviciile companiei tale si totodata o modalitate eficienta de a gestiona fluxul apelurilor efectuate catre compania ta, maximizand fluiditatea si randamentul vanzarilor, totodata reducand timpul de asteptare in apeluri”, spun cei de la Best call, companie cu experienta in domeniul call center si contact center, care are o echipa proprie dedicata in Bucuresti.

La partea de apeluri OutBound, reprezentantii firmei mai sus mentionate subliniaza importanta campaniilor publicitare desfasurate in mod organizat prin solutii call center, precum si intretinerea relatiilor cu clientii actuali, realizarea de sondaje de opinie cu privire la satisfactia acestora in legatura cu serviciile si produsele contractate. Serviciul de fidelizare post – vanzare ajuta la castigarea loialitatii clientilor pe termen lung. „Te ajutam sa construiesti relatii puternice si dinamice cu actualii clienti, conexiunea permanenta si fidelizarea acestora, precum si largirea portofoliului prin atragerea de noi potentiali clienti”, mai spun oficialii BestCall Sales & Marketing SRL.