Cadoul unui parinte responsabil

Adesea parintii si bunicii gresesc din prea multa dragoste. Poti gresi cand iubesti prea mult, vrei sa protejezi si sa daruiesti si mai ales sa indeplinesti toate dorintele copilului. Asa, anumiti parinti platesc notele copiilor lor, adica le dau 10 lei pentru fiecare nota de zece sau conditioneaza un cadou anume de premiul intai cu coronita, iar elevul traieste cu impresia gresita ca trebuie sa fie platit fiindca isi face datoria.

Noi, incercam sa le spunem celor mici ca trebuie sa invete ca sa stie, nu pentru note sau cadouri. Viata este mai usoara, cand stii 1001 de lucruri si le-am pragatit si noi un cadou fiindca vor fi premianti, dar nu le spunem acest lucru explicit. Ideea ne-a venit cand am vazut piscine in magazinul Dwyn.ro si era exact ceea ce aveam nevoie fiindca:

-ii provoca pe copii sa faca miscare in aer liber si este o oaza de sanatate. Nu ne-am dorit sa le oferim gadgeturi si sa fim responsabili de viitoarea lor dependenta de butoane si de ecrane.

-ii invatam sa fie generosi, fiindca piscine copii le permite sa isi cheme prietenii si copiii vecinilor sa se racoreasca impreuna, sa socializeze si sa petreaca in modul cel mai placut timpul impreuna.

-ii tinem departe de pericolele si de tentatiile din parc. In parc exista caini vagabonzi care ii pot musca, biciclisti neatenti care ii pot lovi si mai ales jeleuri, chipsuri, inghetata cu colorant verde (toata lumea ar trebui sa stie ca albastrul si verdele alimentelor sunt obtinute din coloranti otravitori si sa evite aceste culori, de care copiii sunt foarte atrasi).

-este un mod subtil de a-i rasplati pentru rezultatele lor stralucite la invatatura, de a-i tine aproape si de a-i face fericiti.

Suntem fericiti-fericiti fiindca avem copii cuminti si inteligenti, de cand ne-am luat piscina, gradina noastra este plina de viata si de veselie si am primit si discount la ea. Pretul initial a fost de 499 de lei, iar noi am cumparat-o cu 299 de lei.

Urmarim copiii cat de frumos se joaca in apa, grijile dispar ca prin minune si intinerim. Au invatat deja sa inoate, iar telefoanele si tableta au fost demult uitate. Va fi o vara frumoasa cu sanatate si fericire din belsug.

Be the first to comment on "Cadoul unui parinte responsabil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*