Investitia in imobiliare, o afacere sigura pe termen lung

blocuri apartamente

Daca ai reusit sa economisesti o suma mai mare de bani si daca nu te multumeste dobanda de la depozitele bancare (in cel mai bun caz in jur de 2% pe an), o idee foarte buna se poate dovedi investitia in sectorul imobiliar. Aici trebuie sa alegi insa cu mare atentie, pentru ca totul sa fie bine pe termen lung. Daca nu esti specialist si nu cunosti foarte bine piata, este indicat sa mergi spre segmentele unde exista cele mai multe tranzactii – sectorul rezidential in orasele mari.

Spre exemplu, in Bucuresti, nu prea poti sa gresesti daca vei cumpara un apartament sau o garsoniera intr-un bloc nou in oras sau chiar intr-un bloc mai vechi, dar intr-un cartier mare. Atentie, cladirea trebuie sa fie sigura si este ideal sa fie construita dupa 1977 sau reabilitata. Astfel, valoarea investitiei va ramane cel putin aceeasi si in viitor, dar piata ne arata ca preturile sunt pe un trend ascendent.

Daca esti in cautare de apartamente vanzare bucuresti, poti colabora cu o agentie specializata, care te va ajuta sa alegi inteligent. Conteaza toate detaliile, de la calitatea cladirii in sine, la localizare, apropiere de mijloace de transport etc. Vei avea o afacere sigura pe termen lung: poti inchiria respectiva proprietate si vei castiga in mod constant un „salariu” bun. Daca la un moment dat vei avea nevoie de bani sau daca pur si simplu doresti sa marchezi profitul reprezentat din cresterea valorii, vei putea face acest lucru destul de usor, daca, asa cum am mentionat mai sus, proprietatea este una „fara probleme”.

Evita apartamentele situate la parter sau la ultimul etaj al imobilului, ai grija ca totul sa fie bine, de la vechime si rezistenta la imprejurimi. Daca bifezi toate detaliile, sigur vei avea succes. Inainte de a cumpara, analizeaza situatia chiriilor in zona, asigura-te ca proprietati de timpul celei pe care o vei achizitiona sunt cautate pe piata.

Unele persoane se tem de investitia in imobiliare in eventualitatea unei noi perioade de criza financiara. Daca vei investi corect, ai insa sanse mari ca totul sa fie in regula pe termen lung. In prezent, cresterea preturilor pe segmentul rezidential este destul de bine ancorata in fundamente economice, raport cu veniturile populatiei si alti indicatori importanti.

Be the first to comment on "Investitia in imobiliare, o afacere sigura pe termen lung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*