Accidente auto cu victime? Se pot primi despagubiri

masina

Nu este deloc un subiect placut, dar poate fi necesar. Pentru ca locuim in orase aglomerate si pentru ca adesea calatorim cu masina si in afara orasului, pentru ca oricand putem sa fim pietoni, oricand putem deveni victime in accidente auto. Se poate intampla si daca locuim in mediul rural, caci cele mai multe sate nu sunt izolate, exista si acolo strazi, in unele situatii chiar intens circulate (drumuri nationale si europene).

Nimeni nu-si doreste, insa lucrurile rele se mai intampla… Stiti probabil ca cele mai dese accidente cu mijloacele de transport sunt cele referitoare la traficul rutier. Adica mai multe sanse sa aveti un accident de masina decat sa aveti un accident cu trenul sau avionul. Partea buna este ca, de obicei, accidentele rutiere nu inseamna deces. Dar accidentele rutiere pot sa fie foarte grave si se pot solda cu leziuni chiar permanente. Nici nu trebuie neaparat sa fii intr-o masina pentru a fi victima unui accident rutier… poti sa fii chiar pieton, pe strada, iar problema poate aparea.

Este important de stiut ca victimele accidentelor auto pot primi despagubiri chiar de la compania de asigurari cu care este incheiata polita de catre persoana vinovata de producerea accidentului. Daca polita de raspundere civila auto nu exista, atunci exista o varianta de rezerva: se pot obtine bani de la Asociatia Victimelor Strazii, un organism constituit special pentru astfel de situatii.

Ce mai este important de retinut: aceste despagubiri nu se obtin implicit, trebuie sa le soliciti, sa lupti pentru drepturile tale. Ai nevoie de avocati sibiu, bucuresti, constanta etc – in functie de localitatea in care locuiesti. De ce avocati? Acestia stiu perfect ce au de facut, cum trebuie sa puna problema, care este procedura astfel incat clientul sa primeasca despagubiri cat mai rapid si intr-o suma cat mai mare. Adesea nu se ajunge la un proces in instanta, ci se obtin despagubiri pe cale amiabila, adica prin intelegerea partilor. La negociere, reprezentantii acestui cabinet avocatura sibiu de exemplu vor stii cum sa procedeze astfel incat clientul sa iasa in avantaj. Experienta este foarte importanta in astfel de cazuri.

Despagubiri se acorda si in cazul decesului in urma unui accident auto. Beneficiari vor fi cei din familie. Avocatii se vor asigura ca viata celui decedat va fi „socotita” ca avand o valoare cat mai mare in bani, daca putem spune asa intr-un astfel de context… cam asta este realitatea.

Be the first to comment on "Accidente auto cu victime? Se pot primi despagubiri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*