Cum alegem echipamentul de protecție pentru turnarea asfaltului?

incaltaminte protectie

Munca în construcții este una dintre cele mai solicitante activități din punct de vedere fizic. Atât efortul depus, cât și expunerea la riscuri de accidentare necesită măsuri speciale de siguranță. Printre altele, îmbrăcămintea și încălțămintea de protecție sunt prioritare, pentru a asigura bunul mers al activităților. Printre activitățile cu risc crescut de accidentare, se numără și turnarea asfaltului. Aici va fi nevoie de măsuri suplimentare de protecție. Expunerea la temperaturi înalte și suprafețele dure sunt factorii de risc care trebuie luați în calcul la alegerea unei perechi potrivite de bocanci de protecție.

Talpa este unul dintre cele mai importante elemente ale încălțămintei de protecție. Pentru majoritatea aplicațiilor, incaltaminte de protectieeste nevoie de o talpă rezistentă la abraziune, alunecare, dar și contactul cu hidrocarburi. Pentru turnarea asfaltului, rolul principal al tălpii este de a limita transferul de căldură între asfaltul fierbinte și utilizator. Cu alte cuvinte, rezistența la căldura de contact de 300 de grade Celsius este esențială pentru siguranța oferită de bocancii de protecție. Realizată din cauciuc nitrilic, aceasta trebuie să fie perfect plată pentru a nu afecta asfaltul proaspăt turnat. În plus, aceasta previne îngreunarea cu pietricele, smoală și alte reziduuri. Un alt element esențial al unei perechi de bocanci de protecție pentru asfalt este limba cusută integral. Aceasta previne infiltrarea smoalei, uleiului fierbinte și a impurităților, astfel protejând eficient utilizatorul.

Nu în ultimul rând, și îmbrăcămintea de protecție își are rolul ei la astfel de activități. Dacă turnarea asfaltului se desfășoară pe timpul verii, este totuși nevoie de îmbrăcăminte de protecție adecvată. Salopetele de lucru din bumbac sau tercot rezistent sunt o alegere potrivită, precum și bluzele sau tricourile de lucru în culori deschise. Îmbrăcămintea de protecție va oferi siguranță la abraziune și riscuri minore de accidentare; prin urmare, instruirea adecvată este esențială pentru a asigura buna desfășurare a muncii.

Be the first to comment on "Cum alegem echipamentul de protecție pentru turnarea asfaltului?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*