Ce valoare are ajutorul de deces si cum se poate obtine

deces

In prima parte a acestui an, adoptarea bugetului asigurarilor sociale pe 2017, promulgat de presedintele Klaus Iohannis si publicat in Monitorul Oficial, a adus o crestere demna de apreciat a ajutorului pentru deces. Astfel, valoarea acestui ajutor a crescut de la 2681 de lei la 3131 de lei – o crestere de 400 de lei.

In conformitate cu Legea pensiilor, ajutorul de deces este un drept de asigurare sociala care se acorda in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru al familiei unuia dintre acestia. La cerere, suma se acorda foarte repede, tinand cont de necesitatea rapiditatii acestui proces (inmormantarea se face de obicei in 2-3 zile de la deces, iar desigur decesul este o chestiune neasteptata, ce apare subit). Cererea trebuie insotita de anumite documente justificative.

In situatia in care intervine decesul unei persoane (membru de familie) care nu este nici pensionar, nici asigurat, ajutorul de inmormantare este primit de o ruda a persoanei decedate, care trebuie sa aiba insa calitatea de asigurat sau pensionar. Intr-un astfel de caz, suma primita este oricum la jumatate din cea standard, adica 1566 lei in loc de 3131 lei.

Ajutorul de inmormantare se acorda in urma depunerii mai multor acte: cerere, certificat de deces (original si copie), act de identitate solicitantul (de asemenea original si copie), acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte legatura cu decedatul, precum si dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile determinate de deces. In anumite situatii, pot fi necesare si alte acte.

Despre modul in care poti utiliza ajutorul de inmormantare pentru a primi un pachet complet de produse si servicii, vezi aici mai multe detalii. Exista acum firme cu experienta in domeniul pompelor funebre, care pot oferi servicii de la A la Z, in cele mai bune si moderne conditii. Ajutorul de deces este suportat din bugetul asigurarilor sociale, dar, la fel ca si in alte situatii sociale, plata se face de catre angajator, in cazul decesului anumitor tipuri de asigurati, precum cei cu contract individual de munca.

Pentru mai multe informatii intrati aici: http://funerare-bucuresti.com.ro/

Be the first to comment on "Ce valoare are ajutorul de deces si cum se poate obtine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*