Storcatorul de fructe – ajutor util pentru o viata mai sanatoasa

storcatoare

Stim toti cat de important este sa mananci cat mai multe fructe si legume, pentru o viata sanatoasa. Din pacate, mai ales din cauza ritmului alert din viata de zi cu zi, adesea incalcam acest principiu. Este dificil sa mananci multe fructe, in special atunci cand esti in miscare. Si totusi, exista solutii, trebuie doar sa iti doresti cu adevarat.

Sucul de fructe poate reprezenta un aliment foarte bun si deosebit de sanatos. Mare atentie insa la ce sucuri ne referim! Un suc „adevarat” este cel din fructe stoarse, 100%, cat de proaspat posibil. Sucurile incadrate in categoria bauturilor racoritoare, chiar si in varianta buna in care contin 100% fructe, sunt de obicei realizate din concentrat. Mai exact, este un suc reconstituit, care isi pierde o mare parte dintre calitatile naturale initiale. Desigur, este de preferat in raport cu alte sucuri, dar exista si alternative mai bune: sucul fresh.

In magazine au aparut sucuri din fructe „direct stoarse”. Daca sunt ambalate si au termen mare de garantie, atunci este vorba despre sucuri pasteurizate (din nou, o mare parte dintre elementele pozitive se pierde in acest proces…).

In supermarketuri si hipermarketuri se gasesc sucuri proaspat stoarse, cu termen de valabilitate de maxim 24 de ore. Acestea ar reprezenta varianta ideala. Exista totusi si „puncte slabe”: preturile mari si lipsa informarii cu privire la calitatea fructelor utilizate (spre exemplu, pot fi fructe mai putin proaspete, lovite etc.).

Asadar, varianta cu adevarat ideala este sa cumperi un storcator de fructe si sa-ti realizezi acasa cel mai bun si mai sanatos suc, exact din fructele pe care tu le alegi. Costul sucului va fi minim, raportat la calitate, fata de variantele disponibile in magazine. Daca vei cumpara fructe de sezon, sucul va fi extrem de ieftin.

Poti gasi online diverse recomandari cu privire la alegerea unui storcator de fructe eficient. Exista diverse tipuri, spre exemplu clasicul storcator mecanic (manual) sau storcatorul pentru citrice. Merita atentie si modelele de storcator cu ax melcat. Aceasta varianta permite extragerea completa a sucului din fruct si pastrarea vitaminelor si mineralelor in forma nealterata. Storcatoarele de fructe sunt adesea in promotii in magazinele online si offline, deci nici macar nu reprezinta o mare investitie.

Be the first to comment on "Storcatorul de fructe – ajutor util pentru o viata mai sanatoasa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*